Gyakori kérdések, fontos tudnivalók a reflexzóna terápiáról
"Még nem jártam reflexológusnál. Hogyan zajlik az első alkalom?"
Első alkalommal az összes reflexzónára kiterjedő állapotfelmérés történik. Elsőként a lábfejek, talpak megtekintése, átsimítása, majd a szervrendszerekhez tartozó összes reflexzóna célirányos tapintása.
"Fájni fog?"
A kezelés soha nem fájhat, de lehetnek érzékeny területek a talpon. A masszírozás a reflexterületeken meghatározott zónákon, a fájdalomküszöb alatti nyomáserőséggel történik.
"Milyen mellékhatásai lehetnek a kezelésnek?"
A kezelésnek mellékhatása nincs, de az alábbiakban felsorolt kezelést követő kísérő reakciók előfordulhatnak:
• Azonnali reakciók: álmosság, elszenderedés
• Késői reakciók: fáradtság, izomláz, szájszárazság, fokozott izzadás, pattanások a bőrön, enyhe orrfolyás.
"Mennyi időt vesz igénybe egy kezelés?"
A kezelés időtartama 30-35 perc, de az első alkalom ennél hoszabb ideig tart.
"Hány kezelésre van szükség?"
Általában 8-10 alkalmas kezeléssorozat már eredményes lehet, de a hatásosság egyénenként változó. A kezelések száma függ az állapot fennállásának idejétől, súlyosságától, az immunrendszer állapotától, az életmódbeli sajátosságoktól és a páciens korától.
"Kombinálható a reflexzóna terápia más természetgyógyászati kezeléssel?"
Igen, mivel több mikroterületen (pl.: talp és a fül) egy időben végzett kezelés gyorsabb javulást eredményezhet. Az azonos szervhez tartozó reflexzónák egyidejű ingerlése következtében kialakuló pozitív hatások összeadódnak.
"Mi az, amit feltétlenül tudnom kell a bejelentkezés előtt?"
Kérjük, bejelentkezés előtt olvassa el a "A kezelés javallatai, ellenjavallatai" menüpont alatt található információkat. Ha úgy értékeli - vagy gyanúja van - hogy valamelyik ellenjavallat Önre is vonatkozik, akkor ezt bejelentkezéskor jelezze! Köszönjük!
"Van lehetőségem a kezelés előtt lábat mosni?"
Természetesen, igen! Reflexzóna terápiára érkező vendégeinknek lábmosási lehetőséget biztosítunk. A zuhanykabin kialakítása a kényelmes lábmosást is lehetővé teszi. A tisztálkodáshoz tusfürdőt, tiszta törülközőt és egyszer használatos papucsot adunk. (A fürdőszobáról képeket a "Galéria" menüpont alatt talál)
"Lehet, hogy nem érek oda a megbeszélt időpontra..."
Próbálunk minden helyzetet rugalmasan kezelni, de kérjük vegye figyelembe, hogy az Ön után következő vendégünk terhére a kezelések időtartamát meghosszabbítani nem tudjuk.
"Nem mondtam le időben, vagy nem mentem el a megbeszélt időpontra..."
Amennyiben nem jön el a megbeszélt időpontra, vagy az időpontot legalább a kezelést megelőző 24 órával előbb nem módosítja - vagy nem mondja le -, akkor a bérletéből három egység levonásra kerül.