Gyakori kérdések, fontos tudnivalók a fülakupunktúrás kezelésekről
"Milyen jellegű szenvedélybetegeknél használható az AKUDETOX program?"
A program használható szerfüggő (pl.: alkohol, cigaretta, drog) és nem szerfüggő szenvedélybetegségek (pl. vásárlási mánia, számítógép függőség, játékszenvedély) kezelésére.
"Milyen más esetekben használható a NADA protokoll?"
A protokoll használható krízisintervencióban (váratlan hirtelen bekövetkező ijesztő, fenyegető helyzet • közeli hozzátartozó hirtelen elvesztése okozta trauma • váratlanul fellépő esemény, melynek kimenetele bizonytalan és kiszámíthatatlan), valamint poszttraumás stressz (traumával kapcsolatos élmények feldolgozatlansága) esetén.
"Hogyan fejti ki hatását a kezelés?"
Az AKUDETOX kezelés hatására a vegetatív idegrendszer egyensúlyba kerül, csökken a szer utáni sóvárgás, és enyhülnek a megvonási tünetek. Fontos hangsúlyozni, hogy a pozitív változás csak abban az esetben fog bekövetkezni, ha a kezelt személy az eljárás során együttműködő, eldöntötte és akarja a változást.
"Mennyi időt vesz igénybe egy kezelés?"
A kezelés időtartama 45-50 perc, de természetesen a szúrás ebből csak pár percet vesz igénybe.
"Fájni fog?"
A kezelés nem fáj, csak a beszúrás jár minimális kellemetlenséggel. A tű átmérője mindössze: 0.18 mm, ami megfelel egy erősebb hajszál átmérőjének. A szúrás mélysége 1.5-2 mm között változik.
"Lehet-e valamilyen mellékhatása a kezelésnek?"
Nagyon ritkán fordulnak elő mellékhatások. A leggyakrabban előforduló mellékhatás a fül felmelegedése, kipirulása.
"Hány kezelésre van szükség?"
Általában 10-15 alkalmas kezeléssorozat már eredményes lehet, de a hatásosság egyénenként változó.
"Milyen sűrűn kell a kezelésekre járnom?"
Első héten heti három, a második, harmadik héten heti kettő, a harmadik héttől heti egy kezelés javasolt.
A kezelések között un. tartós tű, vagy a tűket helyettesítő gyógymagvak kerülhetnek behelyezésre. Ezek az eszközök tartósan a fülben maradnak és csak a következő konzultáció alkalmával kerülnek cserére. Kicsi, bőrszínű tapasz tarja őket a fülben, mely szinte észrevehetetlen. Ebben az esetben két kezelés között az érintett pontokat - a behelyezett tű, vagy gyógymag napi többszöri nyomásával - egyénileg is stimulálhatja.
"Kombinálható az AKUDETOX terápia más természetgyógyászati kezeléssel?"
Igen, mivel több mikroterületen (pl.: fül és talp) egy időben végzett kezelés gyorsabb javulást eredményezhet. Az azonos szervhez tartozó reflexzónák egyidejű ingerlése következtében kialakuló pozitív hatások összeadódnak.
"Mi az, amit feltétlenül tudnom kell a bejelentkezés előtt?"
Kérjük, bejelentkezés előtt olvassa el a "A kezelés javallatai, ellenjavallatai" menüpont alatt található információkat. Ha úgy értékeli - vagy gyanúja van - hogy valamelyik ellenjavallat Önre is vonatkozik, akkor ezt bejelentkezéskor jelezze. Köszönjük!
"Lehet, hogy nem érek oda a megbeszélt időpontra..."
Próbálunk minden helyzetet rugalmasan kezelni, de kérjük vegye figyelembe, hogy az Ön után következő vendégünk terhére a kezelések időtartamát meghosszabbítani nem tudjuk.
"Nem mondtam le időben, vagy nem mentem el a megbeszélt időpontra..."
Amennyiben nem jön el a megbeszélt időpontra, vagy az időpontot legalább a kezelést megelőző 24 órával előbb nem módosítja, vagy nem mondja le, akkor a kezelés árának 100%-át felszámítjuk. Következő időpontot az elmaradt összeg rendezése után foglalhat.