Majtényi Gergely természetgyógyász, masszőr, Bach-virág terapeuta
06-20/567-8765
Általános- és középiskolában is kedvenc tantárgyam volt a biológia és már akkor csodáltam a természet sokszínűségét, az emberi szervezet bonyolult működését. A tanulmányaim befejezése után más felé sodort az élet. A főiskola elvégzése után dolgoztam médiafigyelő cégnél, távközlési cégnél és a pénzügyi szektorban banki ügyintézőként, de a késztetés, hogy megismerjem a természetes gyógymódokban rejlő lehetőségeket egyre erősebbé vált bennem és végül megtettem az első lépéseket.
Elsőként az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetnél (ETI) sikeres egészségügyi, majd később természetgyógyászati alapmodul vizsgát tettem. Tanulmányaim során betekinthettem a természetgyógyászat különböző ágaiba és egyre nagyobb érdeklődéssel fordultam a reflexológia felé.
Az alapmodulok elvégzése után beiratkoztam reflexológus képzésre, ahol megismerkedtem a különböző klinikumokkal és elsajátítottam a reflexzóna terápia fogásait, a különböző reflex területek kezelésének módjait. Második szaknak a fülakupunktúrás addiktológiát választottam. A fülakupunktúrás képzés során megtanultam az amerikai NADA protokoll (National Acupuncture Detoxification Association) alapján meghatározott akupunktúrás pontok szúrás technikáját és megismerkedtem a különböző addiktív anyagok (cigaretta, alkohol, különböző tudatmódosító szerek) fajtáival, hatásmechanizmusával és a pszihoaktív szerek által okozott mentális és viselkedési zavarok kialakulásának lelki okaival.
A tanulmányi időszak végeztével az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben - kitűnő eredménnyel záruló szakvizsgákat követően - államilag elismert reflexológus és fülakupunktúrás addiktológus bizonyítványt kaptam.
A természetgyógyászati tanulmányaim befejezése után az ősi indiai gyógyító és egészségmegőrző filozófiával az Ayurvéda világával ismerkedtem, majd a sikeres vizsgát követően ayurvédikus masszőr végzettséget szereztem.
Szakképesítéseimmel az alábbi készségeket és kompetenciákat szereztem:
• Ayurvéda masszázsokat és testkezeléseket végezni.
• Frissítő talpmasszázst végezni.
• Fülakupunktúrás kezeléseket végezni. (NADA protokoll, AKUDETOX kezelések)
• Holistic Pulsing terápiát alkalmazni.
• Reflexológiai kezelést, reflexzóna terápiát alkalmazni.
• Svédmasszázst végezni.
Továbbá:
• Higiénés szabályokat betartani.
• Kezelési tervet készíteni, dokumentációt vezetni.
• Kezeléseket kizáró elváltozások alapján eljárni.
Az Életoázis Egészségközpontban az alábbi kezeléseket végzem: